Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Wijnhuis Den Boer
Hoofdstraat 29
2931 CE KRIMPEN A/D LEK

Openingstijden

Ma: 13.30 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.30 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Wijnhuis den Boer úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Godet Cognac NO.1 Gentleman cocktail met Nederlandse roots

Godet Cognac NO.1 Gentleman cocktail met Nederlandse roots

De Godet Cognac NO.1 Gentleman Cocktail is een cognac die tussen de VS en VSOP in zit wat betreft kwaliteit. Deze florale cognac is speciaal ontwikkeld voor de mixologie. Een fantastische cognac om cocktails mee te maken. Bijvoorbeeld de traditionele cocktail "Sidecar".

Historie

Vanaf het jaar 1730 is de van oorsprong Nederlandse familie Godet gevestigd in La Rochelle (ook een bekend toeristisch gebied) en in het jaar 1782 is de firma 'Godet Frères' opgericht. Na achtereenvolgens Augustin Godet (1730), Gédéon Godet (1782), Gédéon jr.Godet (1838), Louis en Paul Godet (Rapeneau), Jean Godet (1920) en Jacques Godet (1970) is het roer vanaf 1984 in handen van Jean-Jacques Godet. Samen met zijn broer Jean-Marie hebben zij het mooie familiebedrijf verder uitgebouwd tot een echt kwaliteitshuis met in totaal 25 medewerkers die hun topproducten naar circa 47 landen exporteert.

De familie Godet hield zich in eerste instantie bezig met de verkoop van wijn en legde zich van daaruit meer en meer toe op de productie van cognac. Om de transportkosten van de wijnen toentertijd drastisch te verlagen, besloot men rondom La Rochelle, de wijnalcohol te scheiden van het water en alleen de wijnalcohol te verschepen naar Amsterdam. Water had men in Holland immers genoeg! La Rochelle werd daarmee het epicentrum van de Cognac-industrie, de firma Godet is inmiddels het enige cognachuis dat ook daadwerkelijk nog in La Rochelle gevestigd is.

De rijke historie van het bedrijf (15 generaties) komt ook tot uiting in de voorraad van het bedrijf. Godet Cognac heeft een ongekende grote voorraad aan vintages. Tijdens de Tweede Wereldoorlog confisqueerden de Nazi's, tot groot ongenoegen van de hele AOC Cognac streek, de mooiste en oudste cognacs. Deze pareltjes werden naar Duitsland getransporteerd met als gevolg dat de meeste cognachuizen na de oorlog geen vintages meer konden aanbieden. De toenmalige "cellar master" van Godet had echter de mooiste vintages van het familiebedrijf in de alembic pot still verstopt en kon ze zo behouden. Deze historische gebeurtenis heeft ertoe geleid dat Godet Cognac één van de weinige cognachuizen is die vintages van meer dan 150 jaar oud heeft!

Ons assortiment

Úw topSlijter heeft de volgende producten in 50cl fles van Godet exclusief in haar assortiment. ->> onze overige Godet-artikelen

Godet heeft heden ten dage een mooi assortiment cognacs waaronder de VSOP en de XO. Bij het proeven van de cognacs is de eigen Godet signature goed te herkennen. Het smaakproefiel is namelijk lichtvoetiger en floraler dan van de meeste cognacs. Deze signature maakt Godet anders en uniek!

Cognac Godet - Terre XO - Kosher: Geproefd en beoordeeld door de beste sommelier van de wereld (2007) Andreas Larsson.

PRODUCTINFORMATIE GODET COGNAC NO.1 GENTLEMAN COCKTAIL

Geur: Fris aroma met hints van rozen en pepermunt met een licht zuurtje
Smaak: Een cognac die tussen de VS en VSOP in zit wat betreft kwaliteit
Afdronk: Een lange afdronk van amandel en acacia
Serveren: Deze florale cognac is speciaal ontwikkeld voor de mixologie. Fantastisch product om cognac cocktails mee te maken. Bijvoorbeeld de traditionele cocktail "Sidecar"