Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Wijnhuis Den Boer
Hoofdstraat 29
2931 CE KRIMPEN A/D LEK

Openingstijden

Ma: GESLOTEN
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 18:00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

In de zomervakantie extra sluitingsdag op dinsdag 30 juli, 6, 13 en 20 augustus

Wijnhuis den Boer úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Glenmorangie Bacalta Private edition

(0,0 / 5)
Glenmorangie Bacalta Private edition
De nieuwste release van de zeer gewilde Private Edition van Glenmorangie is geïnspireerd op de aangename warmte van lange, zachte dagen. Deze bekroonde collectie zeldzame en boeiende single malts laat ieder jaar veel whiskykenners de passie voor vernieuwing van onze distilleerderij in de Schotse Hooglanden ontdekken. Met Glenmorangie Bacalta, de achtste editie in de serie, innoveert het huis met een volledige extra rijping in zonovergoten Malmsey Madeira-vaten.
Dankzij de extra rijping in de speciaal ontwikkelde Malmsey Madeira-vaten heeft de Glenmorangie Bacalta (Schots-Gaelisch voor gebakken) een bijzonder en complex karakter. De Glenmorangie Bacalta is geïnspireerd op de Glenmorangie Madeira finish uit het verleden. Zo’n twintig jaar geleden was dat de eerste whisky ter wereld met een extra rijping op Madeira-vaten. Deze expressie is nog steeds zeer gewild en Glenmorangie wilde graag weer met Madeira vaten werken. Maar alleen met de beste vaten en die zijn zelden beschikbaar… Dr. Bill Lumsden, ‘Glenmorangies Director of Distilling, Whisky Creation and Whisky Stocks’, kon die herinnering niet uit zijn gedachten krijgen. Hij was vastberaden om zijn idee van de perfecte Glenmorangie met een Madeira finish te verwezenlijken en gebruikte de deskundigheid die de distilleerderij had verkregen door het jarenlange pionierswerk met het beheren van vaten. Hij liet speciale vaten maken van Amerikaans eikenhout. Na deze flink te roosten zijn ze gevuld met Malmsey wijn, de zoetste en meest geprezen Madeira, om te rijpen in de hete zon van het eiland Madeira. Eenmaal geleegd zijn de vaten naar Schotland verscheept en gevuld met speciaal geselecteerde drank, die al had gerijpt in bourbonvaten. De Malmsey vaten geven de Glenmorangie Bacalta een laagje zongerijpte zoetheid mee.
Dr. Bill zegt: “Ik verlangde er al jaren naar om de beste whisky met Madeira-narijping te maken. Voor het verwezenlijken van die ambitie was tijd en toewijding nodig, omdat iedere stap van de narijping precies op onze instructies was gemaakt, net als bij haute couture. Echte kenners zullen de warmte van onze op maat gemaakte zonovergoten vaten herkennen in de aroma's van de Glenmorangie Bacalta met rijpe abrikozen, witte chocolade en minerale tonen. Deze whisky heeft complexe smaken, zoals munttoffee, gebakken fruit, honingraat, amandelen en dadels, gemengd met marsepein, witte peper en meloen en een rijke, stroperige afdronk. De Glenmorangie Bacalta is een zonnestraal in een glas."
€ 99,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
46% vol
Soort whisky
Single Malt
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review